Wednesday, May 4, 2011

Lawatan Penghakiman Pertandingan Belia 2010 - Kategori Usahawan AgroPada awal bulan Mac yang lepas, sebuah lawatan penghakiman pertandingan Belia Negara 2010 kategori Usahawan Agro telah dijalankan di Projek Industri Sarjani di Batu Pahat. Pengarah Urusan Sarjani (M) Sdn. Bhd. telah mengambil bahagian untuk pertandingan tersebut.

Tujuan Syarikat Sarjani mengambil bahagian adalah untuk mencuba mempromosikan segala projek pertanian yang telah dijalankan selama ini bagi peringkat negeri dan kebangsaan. Disamping menambahkan lagi pengetahuan berhubung dengan cara dan prosedur setiap pertandinga bagi memperbaiki segala kelemahan yang ada melalui komen-komen para juri.

Namun segala yang dirancang kadangkal tidak semestinya dapat berjalan lancar. Lawatan kali ini dapat berjalan di masa yang sangat singkat, oleh itu segala bentuk aktiviti dari penyampaian power point dan iringan lawatan dijalankan dengan ringkas.

Alhamdulillah, selepas semuanya selesai, para juri sempat bersama-sama mengambil gambar bagi mengenang memori apabila pernah melawat ke Kilang Baja dan Projek Ternakan Sarjani di Parit Warijo, Sri Medan, Batu Pahat, Johor.

Sekiranya terdapat agensi kerajaan yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan dengan projek pertanian Sarjani, sila hubungi Cik Nurhidaya - 016 7119837 Pejabat & Fax : 07-4850094

No comments: