Thursday, June 20, 2013

Lawatan Para Penyelidik dari Netherlands, Belanda ke Kilang Baja Organik Sarjani (M) Sdn. Bhd. - Objektif : Penyelidikan dan Pembangunan Kualiti Produk Organik Tulin serta Memperakui Kebaikan Mutu Produk Baja Organik Mas Hitam kepada tanah dan tanaman.Alhamdulillah.. Pelawat dari Belanda ini adalah seorang ketua saintis di BLGG Research Netherlands bersama rakannya juga merupakan Pengarah di salah sebuah makmal swasta di Eropah. Tujuan mereka melawat ke projek kami bagi melihat serta memperakui ketulinan produk organik yang dihasilkan di Kilang Baja Organik Sarjani (M) Sdn. Bhd.

Mereka begitu berminat dengan produk - produk yang terbukti mampu menjadikan tanah kembali subur dengan kos yang ekonomi. Antara perkara yang mereka sangat kagum ialah produk baja organik keluaran syarikat tidak berbau seperti yang terhasil di negara mereka. Walaupun pada asalnya bahan mentah tersebut sangat kuat bau busuknya namun dengan proses dan prosuder yang rapi, ia menjadi produk yang baik serta tidak menjijikkan.

Pihak syarikat mengucapkan terima kasih kepada rombongan saintis ini juga kepada En. Aidee dari CEPP UTM kerana sudi memberikan nasihat serta tunjuk ajar kepada kami. Terima kasih sekali lagi kepada :

Mr Peter dan Mr. Aad Termorshuizen (Senior Scientist Soil Quality),
BLGG Research, Binnenhaven 5,
6709 PD Wageningen,
The Netherlands,
www.blgg-research.com


Yang benar,
Pengarah Urusan Sarjani (M) Sdn. Bhd.
En. Aliff Bin Sarjani

No comments: