Monday, June 3, 2013

Membekal Baja Organik Mas Hitam ke Stokis Bukit Katil Cawangan Melaka - Nursery Gemilang Agro Land (017-3763703)
Allah AWT berfirman:Dan bumi pula dijadikannya rata untuk kegunaan manusia dan makhluk-makhlukNya yang lain. Terdapat padanya berbagai jenis buah-buahan dan pohon-pohon kurma yang ada kelopak-kelopak mayang. Demikian juga terdapat biji-bijian yang ada jerami serta daun dan terdapat lagi bunga-bungaan yang harum. Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin)?
(Ar-Rahman 10-13)

Rasullulah SAW bersabda:
Sesiapa jua menanam sepohon pokok, dijaganya dengan sabar dan dipeliharanya sehingga berbuah (berhasil), maka Allah SWT akan mengira buahnya (hasilnya), tidak kira siapa pun yang bermanfaat darinya (semua mahluk Allah), sebagai bekalan amalan jariah kepada penanamnya.
(Riwayat ahmad)Petani atau pengemar industri pertanian yang berminat untuk mendapatkan produk - produk asas tani yang tidak mengandungi bahan kimia atau mesra alam. Kini produk keluaran Sarjani (M) Sdn. Bhd. boleh didapati di nursery di Melaka bagi memudahkan para pengguna mendapatkannya. Ramai pengguna sebelum ini telah memperakui kesan positif kepada tanaman mereka setelah menggunakan baja organik keluaran kami. Baja Mas Hitam boleh digunakan untuk semua jenis tanaman terutama tanaman jenis bunga orkid, buah-buahan dan sayur-sayuran. Tanah menjadi lebih subur serta terbukti menambahkan kualiti tanaman anda apabila diaplikasikan secara berterusan. Pengguna juga boleh membeli pelbagai jenis pokok buah - buahan yang dijual di Nursery Gemilang Agro Land. Terdapat pelbagai jenis input pertanian turut dijual disini.

Maklumat lanjut :  

Gemilang Agro Land – Lot 1081-3, KM 7, Jalan Bukit Katil Duyong, Bukit Katil, Melaka
No Tel : 017-3763703

1 comment:

Unknown said...

ADE JUAL POKOK HERBA TAK?