Wednesday, February 16, 2022

Tanah Hitam Tanah Organik Tanah Semai Tanah Berbaja Tanah Subur Tanah Sarjani !!!!!

 
Pembekalan kepada pelanggan tetap di kawasan Lembah Klang. Kilang Sarjani (M) Sdn. Bhd. sedia untuk membekal produk yang terdiri dari Tanah Organik Premium 5 Dalam 1 kepada pembekal-pembekal, petender-petender, nurseri dan kedai input tani.

Trend terkini di mana masyarakat lebih peka terhadap produk baja untuk tanaman yang lebih selamat menjadikan Baja Organik Mas Hitam dan Tanah Organik Sarjani menjadi pilihan. Produk ini telah berada lebih dari 10 tahun dipasaran dan telah mendapat pelbagai anugerah dan pengiktirafan. Produk terlaris Tanah Organik Premiu, 5 dalam 1 juga telah terbukti menjadi pilihan para petani dan pengguna di Malaysia.
Kilang memproses baja organik buatan bumiputera akan sentiasa komited untuk menghasilkan pelbagai produk berkualiti bagi memenuhi pasaran tempatan khususnya. Kebergantungan terhadap baja konvensional import dapat dikurangkan dengan adanya pilihan yang lebih ekonomi dan mesra alam.
Lebih dari 20 buah anugerah dan pengiktirafan pelbagai kategori merupakan pencapaian hasil dari sokongan dan dorongan para pengguna. Kami mengucapkan ribuan terima kasih diatas sokongan para pelanggan.
Baja Organik Mas Hitam jenis serbuk sangat sesuai digunakan untuk tanaman yang berakar serabut seperti pokok kelapa sawit dan pokok kelapa muda. Masalah tanah masam dengan PH yang tidak normal boleh diatasi dengan menggunakan baja ini. Formulasi bio teknologi organan diolah bersama mikrob baik memberi kesan yang positif kepada tanah dan pokok yang bermasalah.
Bagi tanaman yang berakar tunjang pula, petani digalakkan untuk menggali lubang sekitar pokok. Contoh pokok durian, gali 2 atau 3 lubang berdekatan namun jangan sampai terkena akar utama. Baja hendaklah ditanam dengan kadar 500g hingga 1500g didalam lubang tersebut.
Tanaman bunga, herba dan sayuran pula, baja boleh ditabur di sekitar pokok dengan kadaran 2 atau 3 sudu mengikut saiz pokok. Kelebihan baja ini pokok tidak panas walau jarak yang dekat dengan baja yang ditabur. Inshaallah pokok akan mula mengeluarkan pucuk dalam tempoh kurang 10 hari. Jangan lupa untuk siram air setiap hari.
Pertanyaan serta tempahan (Sebutharga @ Quatation) :

Pejabat Urusan Sarjani Group (Ibu Pejabat)
(Sarjani (M) Sdn. Bhd.- Sarjani Enterprise - Sarjani Agro Shop - Sarjani Fotography)
PW31 : NO20, Parit Warijo,
Sri Medan, 83400 Batu Pahat,
Johor Darul Takzim.
No Tel : 07-4850094
No Fax : 07-4850095
email : sarjanimalaysia@gmail.com
Whatsapp terus ke
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
U/P 1 : Mohd Akmal Bin Sarjani - Ibu Pejabat / Melaka / Negeri Sembilan / Lembah Klang.
H/P dan Whatsapps : 013-9569548
U/P 2 : Nurhidayah Binti Sarjani - Ibu Pejabat / Batu Pahat / Pahang / Melaka / Negeri Sembilan / Utara / Pantai Timur.
H/P dan Whatsapps : 016-7119837
U/P 3 : Mohd Fadhil Noor Bin Sarjani - Ibu Pejabat / Johor Bahru.
H/P dan Whatsapps : 019-7157837
No comments: