Tuesday, October 11, 2022

Testimoni Pokok Kelapa Sawit Hasil Meningkat Buah Lebih Berat Guna Baja Mas HitamMasalah buah melawas, tanah tiada cacing, tanah kurang subur, PH terlalu berasid atau beralkali? Perkara yang sering berlaku selepas kebun mula proses tanam semula anak pokok kelapa sawit. Apatah lagi jika tanah jenis gambut atau tanah bukit yang kekurangan nutrient akibat tanaman sebelum ini.

Penggunaan Baja Organik Mas Hitam telah terbukti mampu membantu meningkatkan kesuburan tanah serta membolehkan hasil bertambah, namun perlu dilakukan dengan penggunaan kaedah pembajaan yang konsisten mengikut jadual pembajaan.

Sebenarnya banyak faktor yang mempengaruhi kesihatan tanaman pokok kelapa sawit seperti faktor tanah, jenis benih, cuaca, air dan penjagaan. Penggunaan baja konvensional secara terus menerus menjadikan pokok cepat kuning akibat bahan kimia apatah lagi jika dilakukan pada musim panas.

Mengikut pakar Natural Farming, pengunaan Baja Organik disarankan sebanyak 2 hingga 3 kali setahun mampu meningkatkan hasil pengeluaran buah kelapa sawit serta memberi tandan yang lebih berat kerana sarat dengan minyak.

Baja Organik Mas Hitam keluaran Kilang Sarjani (M) Sdn. Bhd. telah berada dipasaran sejak tahun 2007 sehingga kini. Produk telah mendapat pelbagai pengiktirafan serta anugerah pencapaian diantaranya adalah Anugerah Inovasi Pertanian dan Industri Asas Tani Jaya 2016 - MAHA 2016.
Baja ini juga boleh digunakan untuk semua tanaman samada jangka masa panjang atau tanaman kontan seperti sayur-sayuran, buah-buahan, pokok tin, gaharu, getah dan tanaman landskap.
Kami juga menjual pelbagai produk lain seperti tanah organik premium Sarjani 5 dalam 1, bio-pestisid racun organik, baja plant booster, mudball dan sabut kelapa.
Bagi pelanggan yang ingin menambahkan hasil pengeluaran tanaman seperti pokok kelapa sawit, baja ini sesuai untuk meningkatkan pengeluaran buah sawit dan berat buah tandan..
Minit ke : 16:20
Baja ini juga telah terbukti dapat meningkatkan hasil dan kualiti buah durian.
Minit ke : 18:18


__________________________________________________
Pertanyaan serta tempahan (Sebutharga @ Quatation) :
Pejabat Urusan Sarjani Group (Ibu Pejabat)
(Sarjani (M) Sdn. Bhd.- Sarjani Enterprise - Sarjani Agro Shop - Sarjani Fotography)
PW31 : NO20, Parit Warijo,
Sri Medan, 83400 Batu Pahat,
Johor Darul Takzim.
No Tel : 07-4850094
No Fax : 07-4850095
email : sarjanimalaysia@gmail.com
Whatsapp terus ke
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U/P 1 : Nurhidayah Binti Sarjani - Ibu Pejabat / Batu Pahat / Pahang / Melaka / Negeri Sembilan / Utara / Pantai Timur.
H/P dan Whatsapps : 016-7119837

WAZE HQ==> SARJANI (M) SDN. BHD.
WAZE JOHOR BAHRU BRANCH ===> SARJANI ENTERPRISE
 

No comments: