Wednesday, September 15, 2010

Membekal Daging Arnab untuk Majlis Keramaian, Kenduri,dan Restoran/Hotel - Jenis PedagingHARGA = RM 25 /KG SIAP SEMBELIH

PENGHANTARAN = AMBIL SENDIRIRendah Kolesterol

Daging arnab mempunyai kadar protein yg tinggi, daging arnab juga mempunyai kandungan serat halus yg tinggi. Kandungan airnya juga lebih tinggi(67.9%) berbanding dengan ternakan lain seperti ayam pedaging, lembu atau biri-biri. Kadar lemak yg terkandung di dalam daging arnab adalah 75g/kg di mana sebahagian besar lemak tersebut adalah dalam bentuk tak tepu. Selain itu, paras kolestrol di dalam daging arnab rendah iaitu 1.39mg/kg manakal kandungan natrium hanya 399mg/kg.

Masih ragu-ragu untuk memakan daging arnab?Cuba dahulu dan anda akan merasai kelebihan yang terdapat di dalamnya. Ubah persepsi dan minda anda tentang daging arnab dan cuba dapatkan kelebihannya sekarang nescaya anda akan dapat merasainya insyaAllah..Belum cuba, belum tahu..Dah cuba baru tahu..majulah arnab untuk negara..

Rendah Lemak

Berdasarkan khasiatnya yang dapat meningkatkan kemampuan golongan lelaki, daging arnab memiliki banyak persamaan dengan daging kambing. Kelebihannya adalah terdiri daripada kandungan protein yang lebih tinggi dan kadar lemak yang sgt sedikit.

Ia bukan saja dapat meningkatkan tenaga, malah dapat memperbaiki sel-sel dalam tubuh, membentuk sel-sel baru dan meningkatkan kecerdasan otak. Oleh itu, ibu bapa disarankan utk menyediakan menu yg terdiri daripada daging arnab untuk keperluan tumbesaran anak-anak yg baik.

Daging arnab dapat mengempiskan perut dan melawaskan air kencing jika dimakan dlm kuantit yg mencukupi. Daging arnab yg terdapat pada bahagian kepala jika dimasak dan dimakan dapat mengubati penyakit demam malaria.

Daging Arnab

Segelintir masyarakat di Malaysia menganggap bahawa daging arnab adalah seperti kucing dan juga berkeberatan untuk memakannya. Bagi yang beragama Islam daging arnab adalah halal dimakan tanpa perlu berprasangka terhadap kesahihannya. Tahukah anda daging arnab adalah daging yang sgt baik jika dibandingkan dengan daging haiwan lain. Bukan setakat itu sahaja, daging arnab juga mempunyai byk manfaat dan juga boleh mengubati pelbagai penyakit kronik. Baik mari kita berkongsi ilmu tentang kebaikkan daging arnab.

Selain mempunyai rasa yang lebih enak berbanding dengan rasa daging haiwan lain seperti ayam dan itik, ia juga dikatakan mempunyai khasiat tersendiri untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan terutamanya bagi golongan lelaki. Ada pihak berpendapat bahawa dgn memakan daging arnab mampu meningkatkan tenaga batin orang lelaki. Pendapat ini telah pun dibuktikan secara ilmiah. Bardasarkan kajian yg dilakukan, daging arnab mengandungi asid lemak tak tepukadar protein yang amat tinggi sehingga dapat memberikan kesan yg baik terhadap kesihatan manusia. dan

Mengkut kajian yang telah dijalankan,membuktikan daging arnab mengandungi kadar protein yang tinggi dan boleh diserap oleh tubuh secara langsung sehingga menghasilkan tenaga. Disebabkan oleh itu ramai masyarakat yang memakan daging arnab mempercayai daging arnab dapat meningkatkan tenaga batin.

Sumber rujukan dari Jebitrabbitty

SARJANI AGRO SHOP

MENJUAL PELBAGAI PRODUK UNTUK PERTANIAN, PENTERNAKAN, PERLADANGAN DAN PERIKANAN. KAMI TURUT MENJUAL PRODUK BERASASKAN

TEKNOLOGI E.M (EFFEKTIF MIKROORGNISMA)

website : http://sarjani-malaysia.lelong.com.my

PRODUK – PRODUK SEPERTI :

1. BAJA ORGANIK MAS HITAM (BUNGKUSAN 1KG DAN 25KG)
2. e-Mas – UNTUK SEMBURAN BAU BUSUK PADA LONGKANG, PARIT, KOLAM, KUMBAHAN, TINJA HAIWAN DAN LAIN-LAIN.
3. E-Mas.5 Plus – UNTUK SEMBURAN MEMBUNUH LALAT, NYAMUK, HILANGKAN BAU BUSUK. (Diperbuat dari Ekstak Tumbuhan) - RACUN ORGANIK
4. PELBAGAI JENIS DEDAK HAIWAN – Ternakan Lembu, Kambing, Arnab, Ikan.
5. BAHAN PENYUBURAN TANAH – MAS BAKAR, MAS SABUT. TANAH PEATGROW, TANAH BAKAR.
6. MEMBEKAL DAN MENJUAL BENIH IKAN AIR TAWAR DENGAN HARGA BORONG

(IKAN KELI, TILAPIA, PUYU)

1. MENJUAL IKAN KELI DEWASA DENGAN HARGA BORONG.
2. KAMI TURUT MENGADAKAN KURSUS (PEMBUATAN BAJA ORGANIK, TERNAKAN ARNAB KOMERSIAL, DAN LAIN-LAIN BERKAITAN).
3. LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE KILANG BAJA DAN LADANG : “FARM VISIT” DENGAN HARGA BERPATUTAN.

ALAMAT = SARJANI AGRO SHOP, TIANG 28 PARIT WARIJO, SRI MEDAN, 83400, BATU PAHAT, JOHOR. NO TEL : 07-4850 094

MAKLUMAT LANJUT SILA LAYARI : http://sarjani-malaysia.lelong.com.myBELIAN SECARA ON-LINE : http://www.lelong.com.my/merchant/arieb83.htmSILA HUBUNGI : CIK NURHIDAYAH = 016-7119837INFO TERKINI ADD FACEBOOK : MOHD ALIFF BIN SARJANI / ariebjb83@gmail.com

No comments: