Sunday, May 22, 2011

Anugerah Belia Negara 2011 - Kategori Usahawan Agro
Pada 14.05.2011 yang lepas, telah berlangsung sebuah majlis Perhimpunan Hari Belia Negara Peringkat Negeri Johor yang telah dirasmikan oleh Yang Amat Berhormat Menteri Besar Johor. Sekali lagi Pengarah Urusan Sarjani (M) Sdn. Bhd. telah terpilih untuk mewakili daerah Batu Pahat untuk kategori Usahawan Agro.

Majlis kali diadakan di daerah Kluang bertempat di Dewan Jubli Intan Kluang. Peserta kali ini lebih sengit dari tahun sebelumnya. Pelbagai kategori turut dipertandingkan dan persiapan yang diadakan lebih meriah lagi. Penglibatan syarikat pada kali ini lebih bersedia berbanding dengan pemilihan sebelum ini. Pelbagai persediaan rapi telah disiapkan dan diatur bagi mendapatkan tempat pertama.

Namun masih bukan menjadi rezeki pihak Sarjani (M) Sdn. Bhd. telah tewas kepada pesaing terdekat yang menjalan perniagaan kelapa sawit dan ternakan lembu yang semestinya mendapat pulangan yang lebih tinggi terutamanya kelapa sawit yang kian meningkat harganya. Namun ia tetap tidak mematahkan semangat kami, walau tidak mendapat tempat pertama, namun tetap diberi penghargaan berupa sebuah trofi dan sijil yang telah disampaikan oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan diringi oleh Menteri Besar Johor.

Alhamdulillah, selepas muncul di hari penganugerahan tersebut pihak Sarjani telah mendapat pelbagai tempahan dan permintaan dari pelanggan baharu. Terkini, projek pembuatan baja organik kami akan muncul dikaca televisyen RTM didalam rancangan Agro Jurnal bersama Syarikat Alita Corporation. Insyaallah, dimasa hadapan kami akan berusaha dengan lebih giat agar berjaya mendapat pengitirafan yang lebih tinggi dan berusaha untuk menghasilkan produk yang lebih berkualiti pada harga yang berpatutan.


Pengarah Urusan Sarjani (M) Sdn. Bhd.
Mohd Aliff Bin Sarjani
07-4850094

No comments: