Monday, May 23, 2011

Trofi dan Sijil Anugerah Sarjani (M) Sdn. Bhd.

Penglibatan Sarjani (M) Sdn. Bhd, Sarjani Enterprise dan Sarjani Agro Shop telah mula menunjukkan hasil yang amat positif. Pelbagai penglibatan secara langsung terhadap aktiviti yang dianjurkan oleh agensi kerajaan khususnya dari Kementerian Pertanian dan Asas Tani seperti pertandingan keusahawanan telah berhasil, terkini anugerah dari Kementerian Belia dan Sukan.


Masih terkenang lagi saat kesukaran Sarjani saat keadaan ekonomi gawat dan pelbagai cabaran semasa baru memulakan perniagaan. Tatkala itu, usahawan tani dianggap "Second Class" bukan sebuah bidang yang dipilih oleh kebanyakan mahasiswa. Namun, nasihat dan sokongan dari keluarga, sahabat handai dan saudara mara sedikit sebanyak menguatkan lagi semangat dan usaha agar berjaya dimasa hadapan.

Kini, Sarjani semakin dikenali seluruh kawasan selatan terutamanya didalam penglibatannya terhadap sektor pertanian, perladangan dan ternakan. Salah satu bentuk khidmat masyarakat dan sosial yang pihak Sarjani ambil ialah dengan membuka ruang penerimaan pelajar-pelajar latihan amali ("Student Praktical Program") dengan bekerjasama dengan institusi pengajian tinggi agar dapat membantu para pelajar terutamanya didalam bidang pertanian, penternakan dan perladangan.

Sebarang Pertanyaan dan Tempahan untuk menjalan latihan amali di Sarjani (M) Sdn. Bhd, sila hubungi Cik Nurhidayah - 07-4850094 (Tel Pejabat & Fax)

No comments: