Wednesday, October 26, 2011

Baja Organik Mas Hitam telah diaplikasi di Majlis Daerah Kota TinggiBaja Organik Mas Hitam kini menjadi pilihan oleh kebanyakan pihak berkuasa tempatan bagi mengindahkan lagi persekitaran tanaman landskap di sekliling bandar Kota Tinggi dan Pejabat Majlis Daerah Kota Tinggi. Penggunaan baja jenis pellet menjadi pilihan kerana ingin kesan yang berpanjangan disamping teknik "slow released" dari baja tersebut.

Selain dari tanaman jenis dedaun, bunga - bungaan dan bonzai, semua jenis tanaman lain juga boleh menggunakan baja Mas Hitam ini. Permasalah yang seringkali berlaku terhadap tanaman jenis landskap ialah daun kuning, daun tidak lebar, tidak berbunga, mudah terkena serangan penyakit, tanah rosak dan bunga mudah gugur.

Oleh demikian, setelah penggunaan baja organik ini, Permasalahan tersebut telah berjaya diatasi malah pokok - pokok kelihatan seperti berseri dan menaikkkan lagi imej pihak berkuasa tempatan khususnya di negeri Johor.

Sekiranya pengguna yang terdiri dari agensi kerajaan berminat untuk mendapatkan baja ini melalui pesanan kerajaan atau "L.O", anda boleh menghubungi kami :


Cik Nurhidayah,
Pejabat Sarjani Sdn. Bhd.
PW 29 : NO 20, Parit Warijo,83400 Sri Medan,
Batu Pahat, Johor.
No Tel  : 07-4850094
No Fax :  07-4850095

No comments: