Tuesday, October 25, 2011

Membekal Baja Mas Hitam ke Kebun Kelapa Sawit En. Yunus.Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pengunjung laman sesawang kami. Mungkin terdapat ramai pengguna yang masih tertanya - tanya apakah yang Syarikat Sarjani (M) Sdn. Bhd. ini boleh berikan selain dari penjualan produk baja dan produk pertanian berasaskan teknologi e.m.

Syarikat Sarjani turut memberikan perkhidmatan nasihat dan tunjuk ajar berkaitan dengan teknik pembajaan kepada para pelanggan kami. Kami juga memberikan perkhidmatan penghantaran dengan harga yang berpatutan dan ianya percuma di sekitar kawasan Batu Pahat.

Pemilik kebun ini En. Yunus merupakan salah seorang pelanggan utama kami. Seorang yang sangat mementingkan kualiti baja dan impak terhadap kebun kelapa sawit beliau. Baja akan ditabur di pangkal pokok sawit dalam kuantiti 3 - 5 kg bergantung kepada saiz pokok tersebut.

Kenapa perlu jumlah sebegitu? ape yang boleh kami syorkan adalah kerana kesan baja tersebut kepada buah sawit ialah buah menjadi lebih berat kerana banyak minyak, pokok lebih subur, tanah lebih lembap dan hasil yang konsisten sepanjang tahun.

Sekiranya pengguna berminat untuk mengetahui maklumat lebih lanjut sila hubungi :

Cik Nurhidayah,
Pejabat Sarjani Sdn. Bhd.
PW 29 : NO 20, Parit Warijo,83400 Sri Medan,
Batu Pahat, Johor.
No Tel  : 07-4850094
No Fax :  07-4850095

No comments: