Thursday, March 1, 2018

Projek Tanaman Sayuran Organik - Menggunakan Baja Mas Hitam


 

 
 
 
 
 


 

 
 


 

 

 
 
 
 
 


 


Pelbagai kebaikan yang akan diperolehi jika petani menggunakan Baja Organik Mas Hitam secara berkala mengikut jadual pembajaan. Penggunaan baja konvensional (baja kimia) akan menjadikan tanah menjadi tandus atau gersang.

Baja keluaran Syarikat Sarjani (M) Sdn. Bhd. telah diformulasi dengan adunan pelbagai mikro nutrien dan mikrob baik yang membantu pokok sayuran menghasilkan pengeluaran yang optimum dan pada masa yang sama tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya.

Sayuran organik mempunyai permintaan yang tinggi bagi pasaran eksport ke Singapura khususnya. Penggunaan Bio Pestisid (Racun Herba) keluaran Sarjani juga mampu mengatasi masalah serangan serangga perosak seperti lalat buah, kutu, benah putih, kulat dan lain-lain.

Negara - negara maju seperti Korea Selatan, Taiwan, Jerman dan Amerika Syarikat telah menggunakan kaedah pertanian organik untuk menghasilkan tanaman yang segar bagi memastikan rakyat mereka mendapatkan bekalan makanan yang bebas kimia.

Oleh itu, syarikat Sarjani telah menghasilkan Baja Organik Mas Hitam, Baja "Plant Booster" dan Bio Pestisid Racun Herba untuk digunakan oleh para petani komersial di Malaysia. Penggunaan kuantiti yang tepat terbukti mampu mengurangkan kebergantungan baja konvensional untuk petani mendapatkan hasil yang maksimum.

#BajaOrganik #BajaSayur #BajaSubur #BajaEM #BajaBokashiEM #BajaMasHitam #SarjaniBerminat menjadi pengedar kami..
Whatsapp terus ke 


KENAPA PILIH PRODUK KAMI? ====================================== ✔ 100% PENGGUNAAN BAHAN ORGANIK DAN DIJAMIN SELAMAT. ✔ KAMI MENGGUNAKAN TEKNOLOGI TERKINI MENGHASILKAN PRODUK-PRODUK ORGANIK. ✔ SAMPLE TELAH DIANALISA OLEH CEPP UTM (UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA) ✔ PELBAGAI TESTIMONI PENGGUNA YANG TELAH BERJAYA MENGELUARKAN HASIL TANAMAN YANG LUMAYAN ✔ MEMENANGI PELBAGAI ANUGERAH DI PERINGKAT TERTINGGI ✔ BERSAMA MENYAHUT SARANAN BUMI HIJAU DENGAN MENGGUNAKAN PRODUK ORGANIK ✔ PRODUK KELUARAN BUMIPUTRA DAN SEMESTINYA 100% BUATAN MALAYSIA ✔ PRODUK KAMI JUGA TELAH DISIARKAN DI KERATAN AKHBAR SEPERTI UTUSAN DAN SIARAN TV IAITU RTM DAN ASTRO AWANI ✔ PENCAPAIAN TERTINGGI : ANUGERAH INOVASI PERTANIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI JAYA 2016 - MAHA 2016 .. DAN LEBIH DARI 16 BUAH ANUGERAH YANG TELAH DIPEROLEHI +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pertanyaan serta tempahan (Sebutharga @ Quatation) : Pejabat Urusan Sarjani Group (Ibu Pejabat) (Sarjani (M) Sdn. Bhd.- Sarjani Enterprise - Sarjani Agro Shop - Sarjani Fotography) PW31 : NO20, Parit Warijo, Sri Medan, 83400 Batu Pahat, Johor Darul Takzim. No Tel : 07-4850094 No Fax : 07-4850095 email : sarjanimalaysia@gmail.com Website : www.sarjani-malaysia.com.my U/P 1 : Mohd Akmal Bin Sarjani - Ibu Pejabat / Johor Bahru / Melaka / Lembah Klang H/P dan Whatsapps : 013-9569548 U/P 2 : Nurhidayah Binti Sarjani - Ibu Pejabat / Batu Pahat H/P dan Whatsapps : 016-7119837 U/P 3 : Mohd Fadhil Noor Bin Sarjani - Ibu Pejabat / Batu Pahat H/P dan Whatsapps : 019-7157837No comments: