Friday, December 27, 2013

PRODUK 2014 : SEMBURAN ALAM SEKITAR (MASALAH BAU BUSUK), BAJA CECAIR PINTAR EM, BAKTERIA BAIK (BMO), RACUN SERANGGA ORGANIK (BIO PESTISID) - IF1, IF2 & IF3
Bmo + Molases = Kegunaan untuk penternakan, perladangan, pertanian dan tanaman landskap. Mikrob baik keluaran tempatan ini pernah disiarkan di rancangan Agro Jurnal yang bertajuk  ”Bakteria Baik”. Produk ini terbukti berkesan menghindarkan masalah serangan penyakit kepada tanaman pisang. Selain itu ia dapat mengurangkan masalah bau busuk di ladang ternakan.
Produk keluaran Sarjani (M) Sdn. Bhd. berteknologi EM iaitu IF1, IF2 & IF3
INDIGENIOUS FLUID 3 @ IF3
Racun Serangga Organik - Semburan Anti Serangga & Kulat Dengan Bahan Organik

Kegunaan ;
- Mencegah serangan serangga perosak.
- Mencegah serangan penyakit yang disebabkan oleh kulat dan bakteria jahat.
- Menambah kecekapan proses fotosintesis.

Cara Guna ;
- Sembur pada keseluruhan pokok sehingga lembap.
- Semburan dilakukan awal pagi atau lewat petang.
- Semburan boleh dimulakan di awal penanaman pokok.
- Semburan dilakukan 2 - 3 kali seminggu bergantung kepada tahap kesihatan pokok.

Keistimewaan ;
Bertindak mengawal tanaman daripada terkena serangan penyakit seperti kutu pokok, kulat, benah putih, kurap pokok dan serangan serangga perosak seperti ulat, belalang dan kumbang. 
Produk tidak mengandungi bahan kimia serta selamat digunakan. Sekiranga buah atau sayuran yang hendak dimakan selepas menggunakan produk ini, harus dicuci dengan air bersih sebelum dimasak atau dimakan.


Contoh Tanaman Menggunakan IF3Produk Indigenious Fluid 3 (IF3) telah digunakan oleh Pihak Berkuasa Tempatan di Negeri Johor dan Pahang. Terdapat beberapa nursery orkid komersial yang menggunakan produk ini bagi mengatasi masalah serangan kulat perosak terhadap daun orkid. Terdapat 3 pilihan pembungkusan untuk pengguna memilih mengikut kesusaian projek atau tanaman. Produk ini juga telah dianalisa oleh CEPP UTM bagi tujuan pembangunan dan penyelidikan produk berasaskan teknologi mikrob baik.
Aplikasi Produk Bokashi / Bokashi SampahBokashi (dikenali juga dengan panggilan Bokashi Sampah)

Keistimewaan : Agen untuk menukar sampah dapur atau tinja haiwan peliharaan menjadi baja organik. Sekiranya amda seorang pengguna yang ingin membuat baja organik sendiri daripada sisa dapur atau sisa tinja/najis haiwan peliharaan seperti arnab, ayam, burung atau hamster kepada baja organik yang tidak berbau busuk dan selamat digunakan. Mengandungi mikrob baik yang bertindak menukar mikrob yang jahat menjadi mikrib baik dan boleh digunakan untuk baja di pokok hiasan atau sayuran.


Pertanyaan serta tempahan (Sebutharga @ Quatation) :

Pejabat Sarjani (M) Sdn. Bhd.
PW28 : NO20, Parit Warijo,
Sri Medan, 83400 Batu Pahat, 
Johor Darul Takzim.

No Tel : 07-4850094
No Fax : 07-4850095
email : sarjanimalaysia@gmail.com
Website : www.sarjani-malaysia.com.my

U/P 1 : Nurhidayah Binti Sarjani
Whatsapps : 016-7119837

U/P 2 : Nurul Hidayah Binti Jamali
Whatsapps : 017-7811731 

No comments: