Sunday, March 16, 2014

Berita 2014 : Syarikat Sarjani (M) Sdn. Bhd. Sebagai Pembekal Rasmi Baja Organik Kepada Jabatan Pertanian Negeri Johor
Alhamdulillah sekali lagi Syarikat Sarjani diberi kepercayaan menjadi salah sebuah syarikat pembekal baja organan di Jabatan Pertanian Negeri Johor tahun 2014. Produk utama iaitu Baja Organik Mas Hitam menjadi pilihan utama kepada kebanyakan petani - petani kecik khususnya para usahawan bimbingan Jabatan Pertanian Negeri Johor.

Produk Baja Organik Mas Hitam telah terbukti berkesan kepada semua jenis tanaman seperti tanaman sayur - sayuran, buah - buahan dan tanaman herba. Tanaman pokok kelapa Mataq kini lebih menjurus kepada kaedah pertanian lestari yang banyak menggunakan baja organik serta mikrob baik sebagai makanan utama tanaman tersebut.

Produk keluaran Syarikat Sarjani (M) Sdn. Bhd, adalah bumiputera yang diusahakan oleh Usahawan Siswazah Tani bernama Mohd Aliff Bin Sarjani yang telah mendapat pelbagai anugerah di peringkat negeri dan kebangsaan. Produk juga telah dianalisis oleh Makmal MARDI, Makmal Jabatan Pertanian Malaysia, Makmal CEPP UTM dan Makmal J-Bio Mikrob. Produk selamat digunakan oleh manusia dan tidak memberi kesan negatif kepada haiwan dan alama sekitar.

Syarikat turut menjual pelbagai produk lain yang berasaskan teknologi mikrob baik seperti Bio Pestisid (Racun Serangga Organik), Baja Cecair Pintar, Mudball dan lain - lain lagi. Produk keluaran syarikat pernah disiarkan di keratan majalah premium seperti Laman Impiana Karangkraf, keratan akhbar dan media elektronik yang lain.

Pertanyaan serta tempahan (Sebutharga @ Quatation) :

Pejabat Sarjani (M) Sdn. Bhd.
PW28 : NO20, Parit Warijo,
Sri Medan, 83400 Batu Pahat, 
Johor Darul Takzim.

No Tel : 07-4850094
No Fax : 07-4850095
email : sarjanimalaysia@gmail.com
Website : www.sarjani-malaysia.com.my

U/P 1 : Nurhidayah Binti Sarjani
Whatsapps : 016-7119837

U/P 2 : Nurul Hidayah Binti Jamali
Whatsapps : 017-7811731No comments: