Wednesday, November 9, 2011

BAJA ORGANIK MAS HITAM ORGANIC FERTILIZER E.M TECHNOLOGY PALET/PELLET 1KG

Baja Organik Mas Hitam E.M sangat sesuai digunakan bagi tanaman kontan sehinggalah ke tanaman bermusim seperti buah - buahan, sayur - sayuran dan pokok bunga. Menggunakan bahan tanpa kimia dan tidak berbau busuk ramai pengguna baja ini telah memberikan pelbagai reaksi yang positif.

Walaupun kemampuan sesetengah baja organik telah dipertikaikan, namun bagi mengguna yang pencinta alam, baja ini masih menjadi buruan kerana hasilnya yang konsisten. Baja kimia atau jenis butiran tidak boleh dipertikaikan kebaikannya kerana cepat bertindak balas terhadap tanaman, namun kesan baja tersebut kepada tanah sangat membimbangkan. Baja Organik Mas Hitam dihasilkan menggunakan tinja ternakan dan sisa tumbuhan yang berkualiti tinggi diadun dengan teknologi mikroorganisma baik (e.m).

Tanah boleh menjadi kering dan tandus, ketiadaan humus atau nutrien semula jadi, tiada mikro organisma baik, tiada cacing dan tanah menjadi padat. Oleh itu, penggunaan baja organik adalah digalakkan bagi memulihkan tanah dan keadaan pokok, tidak kira lah pokok sawit, getah, buah - buahan atau sayuran.
Produk keluaran Sarjani telah banyak memenangi pelbagai anugerah dan pengiktirafan didalam negeri. Produk utama seperti Baja Organik Mas Hitam telah digunakan untuk projek pembangunan landskap Iskandar Malaysia. Pihak Berkuasa Tempatan khususnya sekitar negeri Johor telah mula menggunakan baja organik sebagai alternatif pengganti baja jenis kimia bagi menyahut saranan "Green Technology" atau "Bandar Hijau".
 
Namun kini, pelbagai lagi produk berteknologi hijau bebas kimia telah dikeluarkan seperti Racun Organik Serangga, Semburan Alam Sekitar (Hilang bau Busuk) perisa Vanilla dan Rose dan pelbagai jenis produk lain.
 
Alamat : PW29:NO20, Parit Warijo, Sri Medan, 83400, Batu Pahat, Johor. No Tel & Fax: 07-4850094 No HP : 016-7116837, 016-7117837, 016-7119837
 
Sila Layari =http://www.sarjani-malaysia.com.my/
 

Bagi pengguna yang berminat untuk mengetahui maklumat lanjut sila hubungi Nurhidayah binti Sarjani (Pentadbiran) = 016-7119837. Syarikat Sarjani Enterprise sedia membekalkan baja dengan harga yang berpatutan bergantung kepada kuantiti.

Kelebihan Baja Organik E.M “MAS HITAM”

- 100% Penggunaan Teknologi Mikrob E.M (EFFEKTIF MIKROORGANISM) + 100% Penggunaan Bahan Organik.

- Berfungsi Sebagai “Growth Stimulant & Soil Conditioner”.

- Tidak Berbau Najis, Berkualiti, Berkesan dan Murah.

- Telah Digunapakai Oleh Kebanyakan Negara Maju (Jepun, Korea).

- Menghapuskan Pathogen, Parasit dan Phytotoxin.

- Sesuai Untuk Semua Jenis Tanaman.

 

Sebarang pertanyaan dan tempahan :

Cik Nurhidayah,
Pejabat Sarjani Sdn. Bhd.
PW 29 : NO 20, Parit Warijo,83400 Sri Medan,
Batu Pahat, Johor.
No Tel  : 07-4850094
No Fax :  07-4850095

No comments: