Sunday, May 22, 2011

Penerangan oleh Pengarah Urusan Sarjani (M) Sdn Bhd berkenaan Baja Mas Hitam di Majlis Perbandaran Johor Bahru Tengah


Baja Organik Mas Hitam telah digunakan oleh pihak berkuasa tempatan negeri Johor. Penggunaan Baja Organik telah terbukti mampu mengindahkan lagi pokok dan tanaman sekitar jalan dikawasan pentadbiran Majlis Perbandaran Johor Bahru Tengah.

Permasalahan dari segi kerosakan terhadap pokok sedia ada dan tanah yang gersang atau keras telah berjaya diatasi setelah menggunakan baja ini. Tindak balas yang cepat dan berkesan oleh produk keluaran Sarjani ini menjadikan Baja Mas Hitam menjadi pilihan utama kebanyakan pihak agensi kerajaan dan swasta skala komersial.

Kandungan yang terdapat didalam Baja Mas Hitam ini tidak sama dengan kebanyakan baja yang berada dipasaran, kerana penggunaan bahan organik yang tinggi dan olahan teknologi E.M effektif mikroorganisma yang aktif. Tanaman lanskap seperti pohon tamar yang telah ditanam sekitar pejabat MPJBT telah mula menampakan hasil yang positif kerana sebelum ini telah hampir mati akibat faktor sekeliling dan masalah tanah yang tidak subur.

Alhamdulillah, kini pohon tamar yang menjadi lambang lanskap pejabat telah mula hijau. Insyaallah, kami yakin satu hari nanti pohon tersebut akan mula mengeluarkan buah tamar yang boleh dinikmati oleh semua kakitangan MPJBT kelak.

Sebarang tempahan sila hubungi Cik Nurhidayah - 07 4850094 (Tel Pej. & Fax)

No comments: